За избор на роботска правосмукалка

Признајте: најверојатно ви се допадна приказната за штуката и Емелја, која лежеше на шпоретот, додека сите домашни работи беа завршени без негово учество, како дете. Откако се вратив дома по напорниот ден на работа, апсолутно не сакам да работам домашни работи: како не се сеќавате на бајка во која сите задачи се извршуваа автоматски. Но, затоа е време на високи технологии за да се оствари бајка ... барем дел од неа. Правосмукалки-роботи едноставно можат да ви овозможат прилично изводлива помош во одржување на чистотата и редот. Овие неверојатни автомобили самостојно возат околу вашата куќа, вакуумски подови и теписи, а потоа самите го тресат ѓубрето и почнуваат да се полнат сами! Но, за да се појави таков корисен асистент во вашиот дом, прво мора да го купите. Но, тука може да се појават проблеми, бидејќи дури и консултантите во малопродажните ланци понекогаш не се запознаени со принципите по негов избор. За да ги пополните празнините на знаење, ве советуваме да се запознаете со материјалите од нашата статија ...
Да забележиме веднаш дека овој изум не е погоден за секого. Невозможно е да се надеваме дека овој уред целосно ќе ги преземе функциите за уредување на работите во станот. Тој може само да помогне во одржување на чистотата. Ако не сте fanубител на совршен ред, каде што сите нешта се на свое место, и нема ниту една жица или расфрлани работи на подот, овој изум не е за вас.
Техничка опрема на роботот
Едноставно кажано, какви гаџети, четки, сензори има уредот. За висококвалитетно чистење, тој треба да има најмалку три четки: главната, со која се вшмукува прашина и многу мали остатоци, четка или дури две за големи остатоци и странична четка за чистење на первази и агли на просторијата .
Оние уреди на роботот, кои не се одговорни за чистење, туку за неговото движење во вселената, се исто така многу важни. Инфрацрвените сензори се стандардни, кои се вклучени во скоро сите такви уреди. Тие му дозволуваат на роботот да избегне пречки на својот пат. Некои понапредни модели се опремени и со сензори кои откриваат места на контаминација и насочуваат сообраќај кон такво место.
Список на програми за работа
Различни модели имаат различни програми за чистење на куќата, како што се тепих, дрво, плочки, тепих со долги колци. Нормално, колку повеќе опции има уредот, толку покорисен и функционален асистент ќе стане.
Капацитет на батеријата
Стандардното чистење во стан ќе трае околу 2 часа за робот правосмукалка. Сепак, не сите модели на батеријата ќе имаат доволно време за ова, ќе мора постојано да го следите уредот: дали тој запрел среде чистење.
Можност за програмирање
Некои модели имаат можност да го програмираат почетокот на чистењето во одредено време - ова може да биде корисно ако ретко сте дома или треба да имате време да го ставите вашиот стан во ред пред да пристигнат гостите или важен настан.
Производител
Нема толку многу компании што прават роботски правосмукалки денес, особено кога ќе се споредат со производители на други апарати за домаќинство. Една од најпознатите и најсигурни марки е американската компанија iRobot. Исто така, активни учесници на пазарот се кинески и корејски производители, но нивните модели во најголем дел се покажаа како копии на американски уреди. Нормално, роботите од различни брендови значително се разликуваат по цена.
Изборот на одреден модел на робот правосмукалка треба да се заснова на вашите потреби и финансиски можности. Денес овие уреди се многу скапи, и да ги купите за забава, како интересна играчка, не вреди. Размислете за што навистина ви треба, тогаш изборот ќе биде полесен.

За избор на роботска правосмукалка
За избор на роботска правосмукалка
За избор на роботска правосмукалка
За избор на роботска правосмукалка За избор на роботска правосмукалка За избор на роботска правосмукалкаHome | Articles

December 5, 2022 04:25:42 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting