Защо да изберем DVB-T

Работата на телецентри с припокриващи се зони на надеждно приемане на една честота напълно липсва в ATSC и се препоръчва за използване в стандарта DVB-T. Това разрушава обичайната концепция за честотно планиране, прави ненужно изграждането на високи антенни структури, намалява броя на предавателите с 6-7 пъти и ви позволява допълнително да намалите мощността на предавателя с 25-30%.
Устойчивост на множество отражения в случай на равенство на основните и отразените сигнали е осигурена в стандарта DVB-T и напълно липсва в ATSC (нивото на отразения сигнал е по-малко от 15 dB).
Стандартът DVB-T не изисква изоставяне на съществуващите аналогови телевизионни програми, тъй като има високо ниво на сигурност спрямо аналоговата телевизия. По-малката сигурност на стандарта ATSC, дори с NTSC прорези филтри, принуди правителството на САЩ да приеме пълна програма за цифрово превключване.
Широчината на честотната лента в стандарта DVB-T е напълно адаптивна за всяка страна и е фиксирана в ATSC (само 6 MHz).
Битрейтът в стандарта DVB-T варира от 5 до 32 Mbps и е фиксиран в ATSC (19,3 Mbps).
Стандартът DVB-T поддържа, както ATSC, HDTV и Dolby AC-3.
Действителната мощност на предавателя, например, в Лондон е по-малка от 10 kW и осигурява надеждно приемане на стандарта DVB-T в радиус от 114 км, докато в Ню Йорк предавателят от 350 kW не осигурява 100% приемане дори в радиус на 10 км.
Приемането с вътрешна антена или преносим телевизор не създава проблеми в стандарта DVB-T, в стандарта ATSC в повечето случаи е невъзможно.
Параметрите на стандарта DVB-T могат да бъдат добре адаптирани към градското развитие. Има избор: чрез постепенно увеличаване на броя на предадените телевизионни програми, когато се появят зони на несигурност, решете дали е по-изгодно да подобрите окабеляването в къщите или да ограничите броя на постигнатите програми.
Стандартът DVB-T позволява използването на конвенционално остаряло оборудване за разпределение на антени, без никакви модификации, докато в ATSC е необходимо да се използват теснолъчеви телевизионни антени с възможност за настройка (с помощта на мотор), което не гарантира надеждно приемане .

Защо да изберем DVB-T
Защо да изберем DVB-T
Защо да изберем DVB-T
Защо да изберем DVB-T Защо да изберем DVB-T Защо да изберем DVB-THome | Articles

December 6, 2022 14:59:06 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting