Зашто одабрати ДВБ-Т

Рад телецентра са преклапајућим подручјима поузданог пријема на једној фреквенцији је потпуно одсутан у АТСЦ-у и препоручује се за употребу у ДВБ-Т стандарду. Ово уништава уобичајени концепт планирања фреквенција, чини непотребним изградњу високих антенских структура, смањује број предајника за 6-7 пута и омогућава вам даље смањење снаге предајника за 25-30%.
Отпор према вишеструким рефлексијама у случају једнакости главних и одбијених сигнала обезбеђен је у ДВБ-Т стандарду и у потпуности је одсутан у АТСЦ (ниво одбијеног сигнала је мањи од 15 дБ).
Стандард ДВБ-Т не захтева напуштање постојећих аналогних ТВ програма, јер има висок ниво заштите од аналогних ТВ. Мања сигурност АТСЦ стандарда, чак и са НТСЦ зарезним филтерима, приморала је америчку владу да усвоји пуни програм за прелазак са дигиталне дигиталне телевизије на други.
Пропусни опсег у ДВБ-Т стандарду је у потпуности прилагодљив било којој земљи и фиксиран је у АТСЦ (само 6 МХз).
Брзина протока у ДВБ-Т стандарду креће се од 5 до 32 Мбпс и фиксна је у АТСЦ (19,3 Мбпс).
Стандард ДВБ-Т подржава, као и АТСЦ, ХДТВ и Долби АЦ-3.
Стварна снага предајника, на пример, у Лондону је мања од 10 кВ и пружа поуздан пријем ДВБ-Т стандарда у радијусу од 114 км, док у Њујорку предајник од 350 кВ не пружа 100% пријем ни у радијусу од 10 км.
Пријем са затвореном антеном или преносним телевизором не узрокује проблеме у ДВБ-Т стандарду, у АТСЦ стандарду је у већини случајева то немогуће.
Параметри ДВБ-Т стандарда могу се добро прилагодити урбаном развоју. Постоји избор: постепеним повећањем броја емитованих ТВ програма, када се појаве зоне несигурности, одлучите да ли је исплативије побољшати каблове у кућама или ограничити број остварених програма.
Стандард ДВБ-Т омогућава употребу конвенционалне застареле опреме за дистрибуцију антене, без икаквих модификација, док је у АТСЦ-у неопходно користити ТВ антене уског снопа са могућношћу подешавања (помоћу мотора), што не гарантује поуздан пријем .

Зашто одабрати ДВБ-Т
Зашто одабрати ДВБ-Т
Зашто одабрати ДВБ-Т
Зашто одабрати ДВБ-Т Зашто одабрати ДВБ-Т Зашто одабрати ДВБ-ТHome | Articles

December 2, 2022 02:48:32 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting