Закупуване на телевизор за употреба в кухнята

В 40-инчовите монитори най-модерните технологии днес са LCD и плазма. Цените за дисплеите на всяка от технологиите са приблизително еднакви. Екраните могат да се сравняват по отношение на наситеността на цветовете, трайността, контраста, изискванията за напрежение и т.н.
1. Контраст
В плазмените монитори показването на тъмни и черни области се постига чрез намаляване на текущия поток към определени зони на панела. Този метод създава изображение с висок контраст. Контрастното съотношение на плазмените монитори може да бъде до 3000: 1.
Дисплеите с течни кристали произвеждат тъмни петна, като увеличават енергията, която се подава на пиксел. Най-новите технологични постижения позволяват контрастно съотношение приблизително 700: 1.
2. Наситеност на цветовете
Плазмените монитори възпроизвеждат цялата цветова гама много ясно. Високата наситеност на дисплеите се постига от факта, че всяка клетка на панела съдържа червени, зелени и сини компоненти. Плазмената технология осигурява най-точното възпроизвеждане на цветовете.
Дисплеите с течни кристали използват технология за кристална поляризация и поради малкия размер на пикселната матрица се постига много висока яснота и яркост на картината. Но те отстъпват на плазмените панели, когато е необходимо да се показват сцени с висока скорост на промяна на изображенията.
3. Трайност
LCD мониторите могат да работят до 75 000 часа. Всъщност дълголетието на дисплея с течни кристали определя продължителността на живота на лампата, поради което се формира картина след преобразуването на светлината. Лампата, ако не успее, може да бъде заменена.
Плазменият панел създава изображение чрез електрически импулс, засягащ редки газове (неон, ксенон, аргон). Ядрата на газовете се разпадат с течение на времето и именно те влияят на дълголетието на дисплея, което е около 30 000 часа.
4. Изгаряне на екрана
Фактор, който трябва да се има предвид при избора на монитор. В това отношение LCD мониторите превъзхождат плазмените технологии, тъй като практически не изгарят. При определени условия плазмените дисплеи започват да изгарят след 15 минути.
5. Консумация на енергия
Флуоресцентната лампа на LCD монитора консумира по-малко енергия от електродите на клетките на плазмения панел.
По този начин, след изясняване на условията, при които ще се използва техниката, не е трудно да се вземе решение за избора на дисплей.
Осветлението е от голямо значение във всяка стая. Именно това създава специално настроение, атмосфера в стаята. Можете да намерите подходящ полилей или лампа както в обикновен магазин, така и в онлайн магазин. Какво е предимството на виртуалния магазин? Тук можете да видите много опции за кратко време. Вземете размера, цвета, дизайна - каквото искате. И в същото време ще спестите много от времето си при безсмислено преместване от един магазин в друг.

Закупуване на телевизор за употреба в кухнята
Закупуване на телевизор за употреба в кухнята
Закупуване на телевизор за употреба в кухнята
Закупуване на телевизор за употреба в кухнята Закупуване на телевизор за употреба в кухнята Закупуване на телевизор за употреба в кухнятаHome | Articles

November 28, 2022 17:27:22 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting