Заедно со фрижидерот

Еден од главните критериуми за избор на ладилник е неговата внатрешна галантерија. Секоја компанија годишно прави внатрешни прилагодувања на додатоците за да привлече клиенти. Иако нема специфични промени во фрижидерот. Секоја БХП има полици. Полици може да бидат отсутни само во градите или во преносни фрижидери. Ако погледнете наназад, тогаш првите фрижидери, освен полиците, веќе не беа опремени со ништо. Дизајнот, како и материјалот од кој е направена полицата, ќе бидат одлучувачки за време на неговиот век на траење. Тие исто така влијаат на интензитетот на трудот при чистење на фрижидерот. И естетската перцепција зависи од нивната висококвалитетна изведба. Во минатиот век, полиците имаа решеткаст изглед. Покрај тоа, тие беа направени со употреба на цинк-облога. Некои модели на ладилници користат слични полици во денешно време. Но, вистинските производители користат потрајен слој за полиците. Престижниот модел може да се разликува со употреба на хромирање.
Исто така, се применуваат полици изработени од не'рѓосувачки челик. Првичната позиција на полиците не може да се промени. Цврсто беше фиксиран. За да сместите преголема ставка, требаше да ја извадите полицата од фрижидерот. По ова, полиците започнаа да се регулираат. Корисниот волумен на комората започна да се користи со поголема ефикасност. Во моментов има полици што можат да се преклопат, како и телескопски полици. Современите полици се изработени од про clearирна пластика со бандажи од сите четири страни за да се избегне протекување.
Првите фрижидери беа опремени со странична полица со цел да складираат шишиња. Денес постојат специјални ладилници за наклон кои се користат специјално за чување вина. Лавиците за вино имаат дрвени полици.
Со цел да се складира зеленчук и овошје, секој фрижидер има специјално назначени фиоки. Првично, имаше само една кутија. Се наоѓаше подолу. Партициите се користеа за да се изолира складирањето на зеленчук и овошје. Тогаш беше одлучено да се создадат две одделни кутии. Првично, белата пластика се користеше како материјал, но сега е транспарентна и може да има каква било боја.

Заедно со фрижидерот
Заедно со фрижидерот
Заедно со фрижидерот
Заедно со фрижидерот Заедно со фрижидерот Заедно со фрижидеротHome | Articles

December 8, 2022 01:39:35 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting