Готов за HDTV?

Ако сте били в магазин за електроника през последната година, вероятно вече сте забелязали етикетите „HDTV READY“ на телевизорите . Това съкращение обаче изобщо не означава, че телевизорът ще показва HDTV. Повечето телевизори, които се продават в момента (лято 2006 г.), всъщност могат да приемат телевизионен сигнал с висока разделителна способност и ... да го компресират до обичайната резолюция 720 на 576 пиксела.
Истинският HDTV ще работи само на телевизори с „ родна “ резолюция 1920 * 1080. Но такива телевизори струват поне 2-3 хиляди долара. Освен това досега те изобщо не са били в Русия. Едва през юли 2006 г. маркирах LCD телевизори Acer и Philips в търговската верига KEY в Санкт Петербург. Цената на телевизора Acer беше около 2500 долара.
Ето защо, ако бюджетът ви е ограничен, препоръчвам да обърнете внимание на LCD телевизори с резолюция 1280 на 720, които струват около $ 1000.
Можете също така да видите монитори с голям диагонал на цена около $ 300.
Оборудването, проектирано за HDTV, струва повече от конвенционалното оборудване, но не много.
HDTV се разделят на две групи: HDTV Upgradeable и HDTV Built-in. Първата група може да показва HD програми само с помощта на външен HDTV приемник, който струва около 700 долара. HDTV Вградените телевизори могат да показват HDTV канали без допълнително оборудване. Тук трябва да се отбележи, че се предполага да се инсталира вграден приемник (т.е. приемник) за приемане на HDTV сигнал на наземна телевизия. В момента можете да хванете HDTV само на ефирна антена в САЩ, Франция и Англия. В Русия HDTV можете да гледате само сателитни HDTV канали. Откриването на кабелни канали е само планирано. Следователно закупуването на HDTV вграден телевизор е изключително неразумно. За пълнота трябва да се отбележи, че от юни 2004 г. в Съединените щати се продават само телевизори с вградени тунери.

Готов за HDTV?
Готов за HDTV?
Готов за HDTV?
Готов за HDTV? Готов за HDTV? Готов за HDTV?Home | Articles

November 28, 2022 04:05:43 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting