Горење

Словенечката компанија Горење е позната на европскиот пазар од 1950 година. Првата фабрика се наоѓаше во селото Грениер. Токму ова име беше земено како бренд на компанијата. Првично, компанијата се занимаваше со производство на производи за земјоделство. Првата група шпорети е произведена во 1658 година. Овој производ толку многу ги зачуди сите потрошувачи, што во 1961 година првата група вакви плочи беше испратена во Германија. Обемот на производството постојано се зголемуваше. Во 1968 година, компанијата започна со производство на ладилници опремени со компресори. Со цел издавањето на производите да има логичен заклучок, компанијата одлучи да се занимава со производство на кујнски мебел и соодветна опрема. Слушалките со највисок квалитет беа објавени во 1971 година. Избраната стратегија на компанијата, како и стратегиите за маркетинг беа совршени. Како резултат, проширувањето на малопродажната мрежа Горење се случи не само во земјата, туку и во странство.
Денес компанијата не се занимава само со производство на ладилници. Неговите области на активност вклучуваат производство на мебел, хотелски и ресторански услуги, инструменти и машински инженеринг. Повеќе од педесет проценти од производството се извезува. Во блиска иднина, компанијата треба да влезе во првите пет најголеми производители на апарати за домаќинство. Два и пол милиони производи се произведуваат годишно од „Горење“. Фрижидерите и замрзнувачите отпаѓаат на еден милион производи. Шпоретите за готвење зафаќаат и еден милион машини за перење - петстотини единици.
Разгледајќи го фрижидерот Горење, и едноставна домаќинка и специјалист ќе бидат воодушевени. Внатрешниот и надворешниот дизајн на фрижидерот е со највисок стандард. Сите фрижидери на компанијата исклучуваат употреба на супстанции штетни за животната средина. Контролата на температурата се врши по електронски пат. Овој детал може да се припише на најновите достигнувања на компанијата. Контролата на температурата во фрижидерот и замрзнувачот е електронска. Во случај сопственикот на фрижидерот често да го отвора фрижидерот, системот самостојно ќе ја регулира температурата. Замрзнувачите се опремени со два ладни акумулатори. Температурата во ваквите замрзнувачи е најточна. Некои модели на ладилници Горење имаат вентилатор. Исто така има и радио, часовник и ЛЦД-дисплеј во модерен домашен асистент.

Горење
Горење
Горење
Горење Горење ГорењеHome | Articles

December 3, 2022 17:16:02 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting