Генијален електролукс

Уште во 2010 година, Јуриј Дмитриев предложи нов концепт на Електролукс - ладилникот на идниот ладилник Био Робот.
Овој „ Електролукс “ ќе содржи биополимерен гел, кој се лади со луминисценција и ги обвива производите со својата маса. Гелот ќе го зачува нивниот оригинален квалитет, а во тоа ќе му помогне и воздушниот простор на фрижидерот. За таквата единица не е потребен извор на енергија, бидејќи енергијата за ладење ќе доаѓа од околината.
Сите производи се ставаат во еден вид аморфна активна маса, која зафаќа многу помалку простор од кој било фрижидер што постои денес. Производите можат да бидат позиционирани во која било насока: дното, горниот, хоризонталниот, вертикалниот.
Се разбира, оваа идеја е премногу фантастична, но исто така е и исклучително убава. Дизајнот, бојата, перформансите едноставно ги зачудуваат софистицираните современици. И сосема е можно за неколку години нашите кујни да се ослободат од обемните претходници и да го украсуваат нивниот дизајн со таков био-робот.
Цената, очигледно, ќе биде и на работ на фантазијата. Но, за секое задоволство, како што велат, треба да платите.
Ако производителите на фрижидери одлучија да создадат нешто радикално различно од претходната технологија, тогаш нема таков тренд во линијата на грејачи. Главната задача на грејачот на воздухот е да ја одржува посакуваната температура во просторијата. И, ова може да се справи без употреба на такви фенси работи како гел. Главната работа е дека собата е топла.

Генијален електролукс
Генијален електролукс
Генијален електролукс
Генијален електролукс Генијален електролукс Генијален електролуксHome | Articles

December 5, 2022 20:35:54 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting