Генијалан Елецтролук

Још 2010. године Јуриј Дмитријев је предложио нови концепт Елецтролук-а - фрижидер будућег хладњака Био Робот.
Овај „ Елецтролук “ ће садржати биополимерни гел, који се хлади луминисценцијом и својом масом обавија производе. Гел ће сачувати њихов првобитни квалитет, а у томе ће му помоћи и ваздушни простор фрижидера. Извор енергије за такву јединицу није потребан, јер ће енергија за хлађење долазити из околине.
Сви производи су смештени у неку врсту аморфне активне масе, која заузима много мање простора од било ког фрижидера који данас постоји. Производи се могу поставити у било ком смеру: одоздо, одозго, хоризонтално, вертикално.
Наравно, ова идеја је превише фантастична, али је и изузетно лепа. Дизајн, боја и перформансе једноставно очаравају софистициране савременике. И сасвим је могуће да ће се за неколико година наше кухиње ослободити гломазних претходника и украсити свој дизајн таквим био-роботом.
Изгледа да ће и трошкови бити на ивици фантазије. Али за свако задовољство, како кажу, морате платити.
Ако су произвођачи фрижидера одлучили да створе нешто радикално другачије од претходне технологије, онда у линији грејача нема таквог тренда. Главни задатак грејача ваздуха је одржавање жељене температуре у соби. А ово се може решити без употребе таквих фенси ствари попут гела. Главна ствар је да је соба топла.

Генијалан Елецтролук
Генијалан Елецтролук
Генијалан Елецтролук
Генијалан Елецтролук Генијалан Елецтролук Генијалан ЕлецтролукHome | Articles

December 8, 2022 01:15:54 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting