Врсте усисивача са детаљним карактеристикама

Под називом „ Усисивач “ сматра се уређајем који уз помоћ ваздуха разблаженог ваздушним компресором усисава прљавштину и прашину која се накупља у филтеру усисивача. Обично се користи за чишћење унутрашњих подова и тепиха.
Главне компоненте усисивача су вентилатор и електромотор који су уграђени у тело. Ради удобности, усисивач је опремљен посебним флексибилним цревом и наставцима за различите потребе.
Постоје такве врсте усисивача, у зависности од обима: подни, напртњачи, ручни усисивачи са четком, аутомобили за аутомобил итд. Подни усисивачи се сматрају најчешћим. Усисивачи су такође подељени према начину одлагања: врећом са посудом и филтером за воду.
Усисивач са заменљивом врећицом за прашину
То су модели који користе врећу за прашину, прашина и ситне честице остатака се у њој накупљају током чишћења. По правилу је сакупљач прашине инсталиран унутар усисивача, може бити израђен од тканине, која је стално у унутрашњости усисивача и ослобађа се отпадака док се пуни, као и заменљив - од папира или нетканог материјала . Пошто су трајни сакупљачи прашине направљени од тканине, они су неефикасни, јер су у стању да задрже само велике честице прашине, а мале се распршују у ваздух. Заменљиви сакупљачи прашине су ефикаснији приликом чишћења, јер могу задржати прашину величине до 0,3 микрона (клице, алергене и чак мирисе).
Усисивач циклон
Такви усисивачи укључују моделе у које је уграђен посебан циклонски филтер, прашина и прљавштина, као и остале честице отпадака, у њему се сакупљају током чишћења помоћу центрифугалне силе. 1986. године лансиран је први Дисон циклонски усисивач. У погледу ефикасности, циклонски усисивачи нису нарочито супериорни у односу на класичне усисиваче, што се не може рећи о цени која је често за ред величине већа.
Усисивач са аквафилтером
То су врсте усисивача код којих се филтрација врши прскањем протока ваздуха у посебном контејнеру са водом, па се тако груба прашина задржава мешањем у контејнеру са водом, а високо диспергована ситна прашина остаје у посебном сепаратору. У сепаратору се ствара обрнути потисак, због тога кроз њега пролазе само молекули ваздуха, али задржавају се прашина и вода.

Врсте усисивача са детаљним карактеристикама
Врсте усисивача са детаљним карактеристикама
Врсте усисивача са детаљним карактеристикама
Врсте усисивача са детаљним карактеристикама Врсте усисивача са детаљним карактеристикама Врсте усисивача са детаљним карактеристикамаHome | Articles

November 28, 2022 04:26:49 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting