Внатре во фрижидерот

Складирањето храна во замрзнувачот мора да биде придружено со употреба на контејнери кои се опремени со воздушни канали. Ова ќе овозможи бесплатен пристап до воздух и високо квалитетно складирање на замрзнати производи. За полесно складирање путер и сирење во фрижидер, тој е опремен со посебен оддел или сад. Некои модели на фрижидери се опремени со масло со капак. Тие можат да се инсталираат на кое било место погодно за овие цели.
Првите фрижидери беа предвидени за складирање на јајца. За ова, беше создадена посебна полица со вдлабнатини за јајца. Максималниот број на јајца што може да се сместат во него беше 18. Ако во фрижидерот немаше јајца, тогаш оваа полица не функционираше. За да се осигура дека нема неискористен простор во фрижидерот, дизајнерите обезбедија полици што можат да се отстранат. Бројот на јајца во нив исто така може да достигне 18 парчиња.
Со цел да се чуваат јогурти, урда од сирење и други мали производи во фрижидер, има полици лоцирани на страничната врата на фрижидерот. Најдобро е да ги чувате секојдневните производи на ова место. Бројот на џебови на вратите може да зависи само од потребите на корисникот. Во случај вратата на ладилникот да не е натоварена во голема мера, таа ќе може да работи многу подолго од предвиденото работно време. Вратата ќе се свитка од постојано преоптоварување. Затегнатоста ќе биде скршена.
За да замрзнете мали предмети, можете да ги користите вдлабнатите ленти. Користењето послужавник со ладен акумулатор ќе ви овозможи да ја замрзнете храната многу побрзо. Најчесто, овие ленти се инсталираат на горниот дел од замрзнувачот. Акумулаторот за студ е направен во форма на брикети, торба, капак на контејнер, украсен послужавник. Тие имаат голем топлински капацитет, што им овозможува да ладат.

Внатре во фрижидерот
Внатре во фрижидерот
Внатре во фрижидерот
Внатре во фрижидерот Внатре во фрижидерот Внатре во фрижидеротHome | Articles

November 28, 2022 03:18:23 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting