Видови правосмукалки за домашна употреба

Во наше лудо доба, правосмукалката е неопходен асистент во куќата. Без него, при чистење, на домаќинките им е тешко. И, ако порано изборот на правосмукалки беше мал, сега има многу различни видови правосмукалки со различни функции. Кои се видовите на правосмукалки?
Треба да вакуумирате мала просторија, тепих, мебел или облека? Тогаш сувите правосмукалки се за вас. Овој тип на правосмукалка е ефтин и има мала големина. Исто така „ суви “ правосмукалки вклучуваат: конвенционални (балонски) правосмукалки, кои се користат за чистење на подови, мебел, теписи. Таквите правосмукалки се компактни, лесни за движење, погодни за чистење плакари и плакари. На пример, ако само што купивте нов душек за софа и случајно се извалкавте, тогаш сува правосмукалка брзо ќе ги реши вашите проблеми. Постои и правосмукалка со целосна големина, тие се поголеми од рачните и се поскапи, но имаат повеќе функции, индикатор за процес и простран собирач на прашина.
Постојат вертикални видови правосмукалки. Чистењето се користи во големи простории, тие се одлични во борбата против нечистотијата, алергените и се погодни за чистење, но тие се многу масивни и создаваат голема бучава.
Вградените правосмукалки ја отстрануваат целата собрана прашина со непријатни мириси и штетни алергени преку воздушните канали вградени во wallsидовите или подот. Овој тип на правосмукалка е тивок, бидејќи главната единица на уредот е извадена од просторијата. Степенот на моќност и чистење е подобар од оној на другите правосмукалки, прилично скап и не е лесен за инсталирање. Инсталирани при реновирање или градење куќа, тие трошат помалку енергија.
Заоблен, мал, без црева и четки, тој се движи низ собата и собира прашина, дури ги заобиколува предметите и луѓето. Заинтригиран? Овој прекрасен вид правосмукалка се нарекува роботски правосмукалка. Има неколку функции за чистење: редовна, брза и локална. Правосмукалка - роботот е удобен и убав, тој целосно ќе ја ослободи водителка од чистење. Конс: Скапи и не многу добри во ракување со долги коса теписи.
Правосмукалки за перење суви и влажни чисти, прскајте и апсорбираат влага. Типот на правосмукалка за перење ќе мие прозорци и подови, ќе ја дезинфицира и мириса просторијата, дури и ќе исчисти запушен мијалник, но тие не можат да чистат природни теписи и паркет. Тие се потешки од вообичаеното и по бербата бараат грижа (миење, сушење).

Видови правосмукалки за домашна употреба
Видови правосмукалки за домашна употреба
Видови правосмукалки за домашна употреба
Видови правосмукалки за домашна употреба Видови правосмукалки за домашна употреба Видови правосмукалки за домашна употребаHome | Articles

December 3, 2022 17:23:27 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting