Вестфрост

Едно од најпознатите имиња на пазарот за производство на ладилници е компанијата Вестфрост. Оваа данска компанија е релативно млада. Оваа компанија се појави на пазарот на апарати за домаќинство во 1963 година. Основана е од Арне Хојвиг. Поради ненадмината генијалност на овој лидер, компанијата успеа да добие популарност по неколку години. Гаранција за таквата популарност беше најдобриот квалитет на стоката што ја произведуваше Вестфрост. За време на работата, беше следен и квалитетот на суровините. Компанијата постојано се развиваше. Обемот на производство на Вестфрост се зголемува од година во година. По седум години постоење, компанијата започна да работи во две смени. Стана поделба на Електролукс во 1973 година. Процесот на производство беше зголемен поради фактот што железничката линија беше донесена до фабриката.
Во осумдесеттите години, компанијата беше една од првите што користеше технологии кои ги намалуваат штетните ефекти врз надворешното опкружување. Оваа бројка беше практично нула. Компанијата зазеде водечка позиција во производството на ладилници кои не содржат фреони CFC и HCFC. Компанијата годишно снабдува 800.000 фрижидери и замрзнувачи во сите делови на светот.
Вработува скоро две илјади квалификувани вработени. Компанијата има девет фабрики за создавање производи за употреба. 96% од производите на компанијата се извезуваат. Со оглед на оваа висока изведба, на Вестфрост му беше доделена наградата на данскиот крал. Овој медал го препознава квалитетот, како и сигурноста и еколошката пријатност на сите производи што се произведуваат под брендот Вестфрост.
Компанијата прва се оддалечи од стандардната бела боја на ладилници. Бојата на ладилникот беше одредена од желбите на клиентите. Ова беше првиот чекор што ја турна компанијата напред. Фрижидерите најдоа свој нов дизајн. Шемата на бои на овие фрижидери има дванаесет нијанси. Фрижидерите имаат два компресори. Температурата на замрзнувачот има сензор за предупредување. Опремувањето на ладилници со систем за замрзнување исто така им овозможува да бидат ставени во прв план. Заедно со производството на ладилници, компанијата се занимава со производство на замрзнувачи. Познавајќи го својот највисок квалитет, производителот има петгодишна гарантна услуга.

Вестфрост
Вестфрост
Вестфрост
Вестфрост Вестфрост ВестфростHome | Articles

December 5, 2022 20:51:24 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting