Вградени фрижидери: видови и начини на инсталација

Долго време никој не бил изненаден од изобилството на сите видови вградена технологија. Но, ова воопшто не значи дека вградените апарати не се многу популарни - напротив, нејзината продажба расте од година во година. Сепак, ова не е изненадувачки: со оглед на бројот на мали станови во нашата земја и бројот на луѓе што живеат во нив, кои со сите сили се обидуваат барем малку да го прошират достапниот простор за живеење, вградената технологија има светла иднина. Ова особено се однесува на фрижидерите, кои отсекогаш биле познати по зафаќањето многу простор во кујната. Затоа, ќе биде фер да разговараме за видовите вградени фрижидери и како да ги инсталирате.
Како да се изгради фрижидер?
Различни модели на вградени фрижидери се разликуваат по системот за крошна на вратата. Фрижидерот може да се вгради во орманот без употреба на шарки. Ова е систем „ пантограф “: влезната врата на орманот е прикачена директно на вратата на ладилникот, и двете врати не се движат релативно едни на други за време на движењето.
Ако фрижидерот е вграден во ормар со шарки на вратата, тогаш ова е алтернативен шински систем. Вратите на орманот и фрижидерот се лизгаат едни на други при движење. Со овој систем, тежината на двете врати е рамномерно распоредена помеѓу шарките на орманот и вградениот фрижидер.
Фрижидер од која било големина може да биде вграден во дизајнерскиот кујнски сет по ваш избор. Може да биде мала ладилна комора со големина на маса, или високи фрижидери до таванот.
Фрижидерот воопшто не мора да изгледа како гардероба. На пример, уникатна новина од Аристон е кутија за ладилник со про transparentирни wallsидови. Без отворање на ладилникот, веднаш можете да ги видите производите во него. Тоа е функционален и модерен апарат за ладење кој лесно се вклопува во секој кујнски простор.
Карактеристики на вградените фрижидери
Вградените фрижидери ги имаат истите функции како и конвенционалните фрижидери, покрај тоа, тие имаат голем број на предности:
1. Режими за заштеда на енергија. Можете да ги вклучите за време на одморот за да не мора да ја оставате вратата на ладилникот подотворена;
2. " Нула камера ". Оваа функција ви овозможува да чувате храна на оптимална температура и влажност, што ви овозможува да ги чувате свежи подолго отколку во конвенционален фрижидер;
3. Профитабилност. Вградените фрижидери имаат добра топлинска изолација на идовите;
4. Низок шум во позадина. Декоративните панели спречуваат продирање на бучавата во кујнскиот простор
5. Капацитет. Вградените апарати зафаќаат помалку простор, но во исто време имаат и поголем капацитет.
Фрижидер може да се вгради во скоро секој ентериер на дом, канцеларија, излози.

Вградени фрижидери: видови и начини на инсталација
Вградени фрижидери: видови и начини на инсталација
Вградени фрижидери: видови и начини на инсталација
Вградени фрижидери: видови и начини на инсталација Вградени фрижидери: видови и начини на инсталација Вградени фрижидери: видови и начини на инсталацијаHome | Articles

December 2, 2022 00:37:26 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting