Бош

Бош е една од најпрепознатливите брендови во Германија. Огромна количина електроника и апарати за домаќинство во моментов се продаваат под овој бренд. Основач на овој бренд беше Германецот Роберт Август Бош. За време на Првата светска војна, приходот на компанијата беше 4 милиони марки. Во својата работа, Бош користеше прилично едноставни, но најважни животни принципи, благодарение на што беше во можност да се развие во оваа скала. Денес компанијата произведува таква опрема што се користи во пракса. Сите уреди што можат да го олеснат животот на една личност сè уште се создаваат под марката Бош. Компанијата троши околу сто милиони евра годишно за заштита на животната средина. Првата компанија што започна со производство на ладилници за потребите на домаќинствата беше Бош. Овој настан се случил во 1933 година. Токму оваа година беше претставен првиот пример за овој домашен асистент на саемот во Лајпциг. Во случај модерен купувач да го види овој фрижидер, тој не би го препознал. Тој изгледаше како „ тапан “ на нозете. Неговиот изглед беше повеќе како модерна машина за перење. Тежината на таков фрижидер достигна 80 кг. И неговиот корисен волумен беше 60 литри. Три дена можеше да се чува храна во неа. Во тоа време, ова достигнување беше многу релевантно. Загубата на енергија е многу помала за цилиндричен фрижидер.
Што се однесува до познатиот систем No Frost, и тука Бош беше во водство. Тој беше тој што прв го примени. Како резултат на неговата употреба, мразот и мразот не се формираат во замрзнувачот или на храната. Температурата е константна. Внатрешниот дизајн на фрижидерите е осмислен до најмалите детали. Затоа, функционалноста на ладилникот има најголеми перформанси. Храната може да се чува подолго време поради употреба на свежи зони. Таму, не само што ќе се зачува оригиналниот изглед, туку и целиот вкус и корисни својства.
Сите полици за ладилници се направени од калено стакло. Доколку е потребно, можете сами да го креирате потребниот волумен. За да го направите ова, само треба да ја преуредите полицата до посакуваното ниво. Можете лесно да ставите голем сад или тегла во фрижидер. Поголемиот дел од ладилниците произведени од Бош имаат најмала класа на енергетска ефикасност.

Бош
Бош
Бош
Бош Бош БошHome | Articles

December 5, 2022 19:26:49 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting