Борба с миризмите на хладилник

Най-често хладилникът за нас е въплъщение на чистота и свежест, тъй като би било просто глупаво да съхранявате храна при други условия. Случва се обаче, че в някои случаи започва да мирише далеч от прясно ... Така наречената „ миризма на хладилник “ е известна на мнозина, но не всеки знае как правилно да се справи с нея. Но такъв кехлибар е не само неприятен, но и безнадеждно разваля вкуса на много ястия, освен ако не ги опаковате в херметически затворени торби, за които понякога няма желание, а най-често няма достатъчно време. Ето няколко прости, но мощни съвета, които ще ви помогнат да се борите с миризмите на хладилника.
Има обаче няколко начина да помогнете за премахването на миризмата от хладилника.
1. Първо освобождаваме рафтовете на хладилника от храна и го избърсваме старателно със следните съединения: разтвор на сода, разтвор на амоняк или оцет, паста за зъби, нанесена върху гъба;
2. Проветрете и подсушете хладилника.
3. Поставете някакъв абсорбент: кора от остарял хляб (или няколко филийки, ако миризмата е твърде устойчива), нарязана ябълка, парчета сурови картофи, смлени зърна кафе в отворена купа, цитрусова кора, отворена опаковка от Газирани напитки.
Както можете да видите, начините за премахване на миризмите от хладилника са доста прости. Не забравяйте да го размразявате и измивате два пъти годишно, като използвате посочените по-горе методи, и съхранявайте храната под капака в контейнери, направени само от висококачествени материали.

Борба с миризмите на хладилник
Борба с миризмите на хладилник
Борба с миризмите на хладилник
Борба с миризмите на хладилник Борба с миризмите на хладилник Борба с миризмите на хладилникHome | Articles

December 2, 2022 00:43:52 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting