Бои на моделот iPod Nano

IPod nano од 6-та генерација има значителни разлики од другите генерации. Механичката контрола, која беше извршена со помош на тркалото „Клик“, отсуствува, но се појави екран на допир што поддржува повеќекратен допир. Сепак, недостатокот на прстен значеше дека многу корисни функции на ipod nano плеерот едноставно исчезнаа.
Apple iPod nano 6G има прилично голем капацитет на меморија од 8/16 GB. Ги поддржува следниве формати: MP3, AAC, Apple Lossless (аудио), JPEG (слика). Екранот на ipod nano плеерот е 1,54 инчи, резолуцијата е 240 на 240 пиксели. Големина - 41 * 38 * 9 мм, тежина - 21 грам.
Комплетот на плеерот вклучува про transparentирна пластична кутија, слушалки, жица за да може плеерот да се поврзе со компјутер, налепница со логото на производителот на Apple.
Обликот на ipod nano плеерот е квадрат, димензиите се компактни, телото е метално. Сепак, несомнениот недостаток на плеерот е тоа што шемата на бои стана побледена во споредба со претходните модели.
Заедно со екранот на допир, можете да го контролирате плеерот користејќи ги копчињата за јачина на звук и копчето за вклучување / исклучување на екранот.
Разликата помеѓу ipod nano плеерите е во тоа што наместо вообичаениот USB излез, тој има комерцијален конектор.
Интерфејсот на плеерот е хибрид на iOS интерфејсот и претходните модели на iPod. 14 икони на четири работни површини ги претставуваат функциите на плеерот. Иконите можат да бидат поставени на начин кој е погоден за сопственикот. Лошата страна на новиот модел е што брзината и точноста на движење низ работните списоци се многу помалку од оние на постарите модели. Плус е што контролата на јачината на звукот е попогодна, бидејќи стана „ слепа “, но овој плус има нови недостатоци - невозможно е слепо да се контролира репродукцијата, што е многу незгодно, бидејќи iPod nano 6G плеерот е претставен од креаторите како одлични и најдобро решение за тркачи и други спортисти. Исто така, голем недостаток на моделот е тоа што плеерот не произведува видео датотеки.
Ако повторно се свртиме кон предностите, тогаш ова е несомнено FM радио. Добар квалитет на прием, огромен број станици може да се додадат на списокот на омилени станици, режимот „ пауза во живо “, во кој играчот може да пушти 15 минути време на емитување, го разликува овој модел од другите.
Траењето на батеријата на iPod nano 6G е 24 часа, но во пракса работи околу 30 часа, што е многу голем плус на моделот.
Така, предностите на Apple iPod nano 6G се следниве:
- мала тежина и компактна големина
- алишта за носење плеер на облека
- одличен радио приемник
- плеерот може да се користи како часовник,
а минусите се:
- мал екран и неговиот сомнителен квалитет
- интерфејсот не е лесен за корисникот
- невозможно е да се контролира играчот „ слепо “
- не поддржува видео
- ако нема надворешни додатоци, тогаш снимачот е бескорисен
- максималниот волумен е мал.

Бои на моделот iPod Nano
Бои на моделот iPod Nano
Бои на моделот iPod Nano
Бои на моделот iPod Nano Бои на моделот iPod Nano Бои на моделот iPod NanoHome | Articles

December 8, 2022 01:28:36 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting