Аристон

Брендот Аристон е создаден во шеесеттите години. Ако го преведете ова име од грчки, тогаш тоа значи „ најдобро “. Производите на оваа компанија се појавија на рускиот пазар во 90-тите години. Во 1995 година, првата канцеларија на оваа компанија се појави во Русија. Постепено, продажбата на брендови како Индезит и Аристон растеше. Овој бренд стануваше сè попопуларен кај рускиот потрошувач. Но, по кризата што се случи во Русија во 1998 година, обемот на сите продадени производи се намали малку. Во 2000 година, компанијата одлучи да ја зајакне својата позиција на рускиот пазар. За таа цел, фабриката ја купи „ Стинол “. По реорганизацијата во сите правци, фабриката можеше да произведе 1.300.000 фрижидери годишно. Како резултат, последователната продажба се зголеми за три пати. Денес компанијата претставува 35% од производите достапни на овој пазар. Првиот ажуриран тип фрижидер „ комби “ стана напреден фрижидер. Денес се планира да се произведат до 1,5 милиони единици производи годишно.
Тајната на ваквиот успех може да се смета фактот дека сите производи што ги произведуваше компанијата, пред сè, беа насочени кон потребите на потрошувачите. Придружна задача при создавањето стоки беше нивната максимална погодност и удобна употреба. За време на создавањето на нови модели, компанијата секогаш вложуваше максимална сума на пари и привлекуваше најквалификувани специјалисти од различни области за нивно создавање. Дизајнот „бомпато“, кој сега се смета за стандард за апарати за домаќинство. Прво предложено од архитект од Јапонија.
Меѓу иновациите што компанијата ги примени во фрижидерите е системот „Дијалогик“. Овој систем го контролира процесот на складирање на производите. Таквите фрижидери лесно ќе го задоволат најскрупулозниот потрошувач. Денес компанијата произведува три линии ладилници. Тие можат да бидат Екотех, Стил или Класа. Уникатен дизајн преовладува во фрижидерите на Класа. Тие се мултифункционални и ги користат највонредните решенија. Исто така постои и опрема со интерактивен дисплеј. Само еколошките технологии се вклучени во создавањето на линијата Екотек. Овој фрижидер ги исполнува сите барања за модерна технологија. Линијата Стил не е само економична, туку и сигурна.

Аристон
Аристон
Аристон
Аристон Аристон АристонHome | Articles

November 29, 2022 14:05:27 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting