Ардо

Компанијата Ардо може да се класифицира како една од ретките компании што заземаат најцврсто место во создавањето апарати за домаќинство. Компанијата го започна своето патување со создавање на мала компанија во која учествуваа сите членови на семејството. Дури и сега, компанијата продолжува да се развива успешно, привлекувајќи се повеќе нови идеи за нејзино успешно деловно работење. Компанијата произведува широк спектар на апарати за домаќинство.Фрижидерите се исто така меѓу најпопуларните и најбараните апарати. Во моментов, обемот на произведени производи е многу огромен. Но, фрижидерите Ардо се популарни низ целиот свет. Заштитен знак Ардо се појави благодарение на синот на сопственикот на компанијата. Токму тој создаде свој бренд во 1978 година. Оваа компанија е специјализирана за производство на големи апарати за домаќинство. Ова вклучувало фрижидери и машини за перење. Но, имаше и други видови апарати за домаќинство. Во 60-тите години, компанијата започна да го освојува пазарот со своите производи. Во овој временски период, компанијата започна внимателно да го проучува пазарот. Првото парче апарати за домаќинство што го издаде оваа компанија беше машина за перење. Талентот и талентот си ја завршија својата работа. Компанијата стана препознатлива и побарувачка кај бројните потрошувачи.
Во следната фаза, компанијата одлучи да отвори фабрика која исклучиво ќе се занимава со производство на ладилници. Овој настан се случил од 1984 година. При создавањето на секој модел на ладилник се користеа најновите технологии, како и високо квалитетни материјали. Фабриката се разви брзо заради својот потенцијал. Површината на растението беше 240.000 квадратни М. Тие се обидоа да ги автоматизираат сите процеси на производство. Покрај тоа, областа на растението го дозволи тоа.
Денес се произведуваат 4.500 фрижидери во еден работен ден. Современиот фрижидер е опремен со вграден испарувач. Сите се произведени врз основа на еколошките барања на современиот свет. Секој од создадените уреди се подложува на задолжително тестирање. Развојот на компанијата не стои во место. Постојано се отвораат нови фабрики за производство на апарати за домаќинство на оваа компанија. Сите фрижидери и замрзнувачи се подложени на компјутерско тестирање. Во 1995 година, компанијата се здоби со сопствена лабораторија за тестирање на сите видови апарати за домаќинство.

Ардо
Ардо
Ардо
Ардо Ардо АрдоHome | Articles

December 2, 2022 02:09:50 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting