Πώς να επιλέξετε ακουστικά

Για να καταλάβετε ποια ακουστικά να επιλέξετε, πρέπει να απαντήσετε στην ερώτηση γιατί χρειαζόμαστε ακουστικά; Φυσικά, για να ακούσω μουσική. Και είναι πολύ καλό που αυτή η διαδικασία θα συνοδεύεται από άνεση. Σίγουρα, το πρωταρχικό κριτήριο που επηρεάζει την ακουστική άνεση θα είναι η απουσία εξωτερικού θορύβου. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ακούτε μπάσα, σφύριγμα ή οποιονδήποτε άλλο ήχο που δεν σχετίζεται με το αρχείο που ακούτε. Ωστόσο, δεν πληρούν όλα τα ακουστικά αυτές τις απαιτήσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι που διαθέτουν φορητές συσκευές αναγκάζονται να αγοράσουν ξεχωριστά ακουστικά για αυτούς. Αυτό συμβαίνει λόγω του γεγονότος ότι η ακρόαση μουσικής στα ακουστικά που περιλαμβάνονται στη συσκευή δεν φέρνει ευχαρίστηση. Τι πρέπει να κάνετε για να επιλέξετε καλά «αυτιά»; Πώς να επιλέξετε τα σωστά ακουστικά;
Ο πιο σημαντικός κανόνας που θα σας βοηθήσει να σώσετε τα νεύρα σας είναι να μην προτιμάτε τα φθηνά ακουστικά. Η αποθήκευση θα επηρεάσει πολύ την ποιότητα του ήχου. Εάν εξοικονομήσετε χρήματα σε ακουστικά, θα χάσετε πολύ ποιότητα. Είναι πολύ απίθανο να θέλετε να μην ακούσετε έναν ευχάριστο, καθαρό ήχο, αλλά ένα σφύριγμα ή ένα σφύριγμα. Σε περίπτωση που αγοράσετε ακουστικά υψηλής αξίας, το κόστος σας δεν θα είναι μάταιο. Στην έξοδο, θα έχετε έναν υπέροχο ήχο και την απουσία ξένων ήχων.
Σχέδιο
Ανάλογα με τον τύπο κατασκευής, τα ακουστικά χωρίζονται σε διάφορους τύπους. Είναι ηλεκτροστατικά, δυναμικά και ενισχυτικά.
Στα δυναμικά ακουστικά χρησιμοποιείται η ηλεκτροδυναμική αρχή της μετατροπής σήματος. Ένα πηνίο σύρματος, το οποίο βρίσκεται στο πεδίο ενός μόνιμου μαγνήτη, είναι προσαρτημένο στη μεμβράνη. Υπό τη δράση του εναλλασσόμενου ρεύματος, το πηνίο εκτελεί μια κίνηση που επαναλαμβάνει ακριβώς το σχήμα του ηλεκτρικού σήματος. Ακόμα κι αν λάβουμε υπόψη όλες τις αδυναμίες αυτής της μεθόδου μετατροπής σήματος, η χρήση νέων υλικών και εφευρέσεων τα εξομαλύνει, βελτιώνοντας την ποιότητα του αναπαραγόμενου ήχου.
Τα ενισχυτικά ακουστικά με βάση την αρχή της λειτουργίας είναι αρκετά παρόμοια με τα δυναμικά. Το κύριο συστατικό τέτοιων ακουστικών είναι τα εξαρτήματα, η λεγόμενη πλάκα σχήματος U, κατασκευασμένη από σιδηρομαγνητικό κράμα. Η επίδραση του μαγνητικού πεδίου στον οπλισμό που είναι προσαρτημένος στο διάφραγμα προκαλεί τις ταλαντώσεις του, οι οποίες είναι πλήρως συνεπείς με το λαμβανόμενο σήμα. Οι διακυμάνσεις του διαφράγματος γίνονται αντιληπτές από εμάς ως ήχος. Αυτός ο σχεδιασμός αποφεύγει την εμφάνιση παραμόρφωσης κατά την αναπαραγωγή, επομένως αυτός ο τύπος ακουστικών είναι πολύ δημοφιλής στους μουσικούς. Ο ήχος αυτών των ακουστικών εξαρτάται πολύ από την άμεση θέση του ακουστικού στο αυτί και από την ανατομική δομή του αυτιού. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος αυτής της ποικιλίας.
Τα ηλεκτροστατικά ακουστικά χρησιμοποιούν μια μεμβράνη που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ηλεκτρόνια για τη δημιουργία ήχου. Μια σταθερή τάση εφαρμόζεται στη μεμβράνη και ένα σήμα από το ηχοσύστημα εφαρμόζεται στα ηλεκτρόδια, υπό την επίδραση των οποίων, οι δονήσεις της μεμβράνης επαναλαμβάνουν με απίστευτη ακρίβεια το σχήμα του ηλεκτρικού σήματος. Αυτά τα ακουστικά χρησιμοποιούνται συχνά με εξοπλισμό ήχου Hi-Fi και Hi-End. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τιμή τους είναι πολύ υψηλή.
Το καλώδιο των ακουστικών πρέπει να έχει μονόδρομη ή αμφίδρομη σύνδεση. Σε περίπτωση που η σύνδεση είναι αμφίδρομη, τότε το καλώδιο πηγαίνει ξεχωριστά σε κάθε ακουστικό, αλλά αν έχουμε μονόδρομη σύνδεση, τότε το καλώδιο χωράει μόνο ένα ακουστικό. Το δεύτερο ακουστικό συνδέεται μέσω ενός σύρματος, το οποίο κρύβεται από ένα τόξο. Κάτι που είναι πολύ βολικό για το άτομο που τα χρησιμοποιεί.
Το κύριο στοιχείο του καλωδίου σύνδεσης είναι ο χαλκός, ο οποίος παίζει το ρόλο του αγωγού. Το καλώδιο σύνδεσης αποτελείται από μια σειριακή σύνδεση μεμονωμένων pellets. Κάθε κόκκος στο εσωτερικό έχει ένα κρυσταλλικό πλέγμα της σωστής δομής. Ωστόσο, οι μεταβάσεις μεταξύ των κόκκων οξειδώνονται και προκαλούν δομικές βλάβες. Αυτές οι μεταβάσεις είναι ένα εμπόδιο που υποβαθμίζει το σήμα παρεμποδίζοντας το ηλεκτρικό ρεύμα. Τα ακουστικά υψηλότερης ποιότητας χρησιμοποιούν χάλκινο αγωγό χωρίς οξυγόνο. Και, χάρη σε αυτό, δεν υπάρχει παραβίαση της δομής μεταξύ των κόκκων, η οποία έχει θετική επίδραση στην ποιότητα του σήματος.
Το μήκος του καλωδίου των συμβατικών ακουστικών είναι 1-3 μέτρα, αλλά σε ορισμένες ποικιλίες μπορεί να φτάσει τα 7 μέτρα. Τα ακουστικά για συσκευές αναπαραγωγής έχουν καλώδιο μήκους 50 εκατοστών, αλλά πολύ συχνά παρέχεται καλώδιο επέκτασης με τα ακουστικά, καθώς το μήκος του καλωδίου μπορεί να μην είναι αρκετό για να τοποθετήσετε άνετα τη συσκευή αναπαραγωγής στην τσέπη σας. Το καλώδιο ακουστικών για φορητό εξοπλισμό θα πρέπει να έχει κατά μέσο όρο μήκος 1-1,2 μέτρα, αλλά αυτό το μήκος μπορεί να μην είναι αρκετό για οικιακή χρήση.
Συχνότητα
Όταν επιλέγετε ακουστικά, επιθεωρήστε προσεκτικά το κουτί. Θα πρέπει να υποδεικνύει τη συχνότητα που επηρεάζει την ποιότητα του ήχου που προέρχεται από τα ακουστικά. Σε περίπτωση που το εύρος συχνοτήτων είναι στενό, στην έξοδο θα έχουμε μια μεταλλική απόχρωση ήχου σε πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές συχνότητες, καθώς και ένα χαρακτηριστικό σφύριγμα. Αλλά οι κατασκευαστές, για να ενδιαφέρουν τον πελάτη, πολύ συχνά υποδεικνύουν ένα ευρύτερο φάσμα από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Αυτό γίνεται γιατί τα κριτήρια μέτρησης του εύρους συχνοτήτων κάθε κατασκευαστή είναι διαφορετικά. Εκτός του εύρους, ο ήχος δεν θα είναι διαφορετικός, εκτός από ελαφρώς πιο αθόρυβο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι εκπλήσσονται τόσο συχνά όταν συγκρίνουν φθηνά και ακριβά ακουστικά με το ίδιο εύρος συχνοτήτων. Από αυτή την άποψη, αξίζει να θυμάστε ότι δεν πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτήν την παράμετρο.
Υπάρχει κάτι όπως μια απόκριση συχνότητας ή ένα γράφημα απόκρισης συχνότητας, το οποίο πρέπει να παραμένει πάντα γραμμικό, χωρίς παραμόρφωση ήχου. Γι' αυτό χωρίς τη γραμμικότητα της απόκρισης συχνότητας, τα χαρακτηριστικά των περιοχών συχνοτήτων παραμένουν άχρηστες πληροφορίες. Το πλάτος συχνότητας μέσω του πακέτου δεν καθορίζεται. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ακούσετε μια εκφραστική σύνθεση μέσω ακουστικών, δοκιμάζοντας έτσι τη συσκευή.
Η μεμβράνη των ακουστικών είναι επίσης ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ήχου. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος της μεμβράνης των ακουστικών, τόσο καλύτερα τέτοια ακουστικά θα αναπαράγουν τα «κάτω». Ως αποτέλεσμα, εάν η ποιότητα του λαμβανόμενου ήχου είναι σημαντική για εσάς, να θυμάστε ότι η μεμβράνη δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 30 mm.
Αντίσταση
Στη συσκευασία αναγράφονται και άλλες σημαντικές παράμετροι. Η αντίσταση είναι ένα μέτρο της ελάχιστης αντίστασης στο ρεύμα AC. Αυτή η παράμετρος λαμβάνεται υπόψη σε σχέση με τη συσκευή στην οποία θα συνδεθούν τα ακουστικά. Η φορητή συσκευή αναπαραγωγής είναι κατάλληλη για ακουστικά, η αντίσταση των οποίων είναι 16-40 ohms. Αλλά αξίζει να γνωρίζετε ότι εάν η αντίσταση είναι κάτω από το ελάχιστο επιτρεπόμενο επίπεδο, ο χρήστης θα ακούσει όχι μόνο μουσική, αλλά και θρόισμα που εμφανίζονται κατά την εναλλαγή καρτελών αναπαραγωγής, καθώς και άλλους θορύβους.
Εάν συνδεθούν ακουστικά μεγάλης οθόνης, με αντίσταση 250 ohms, στη συσκευή αναπαραγωγής, δεν θα ακούσουμε έναν ήχο, αλλά έναν ψίθυρο. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι για να συνδέσετε ακουστικά με σύνθετη αντίσταση μεγαλύτερη από 150 ohms, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας ενισχυτή. Τα ακουστικά που είναι σχεδιασμένα για κάρτες ήχου και χρησιμοποιούνται χωρίς ενισχυτή θα πρέπει να έχουν σύνθετη αντίσταση που κυμαίνεται από 120 έως 150 ohms. Τα ακουστικά που ανήκουν στην υψηλότερη κατηγορία έχουν σύνθετη αντίσταση άνω των 300 ohms. Αυτό μειώνει τη συνολική παραμόρφωση, αλλά απαιτεί το σήμα που προέρχεται από τον ενισχυτή να είναι σε επίπεδο υψηλής τάσης.
Ευαισθησία
Αυτή η παράμετρος επηρεάζει το επίπεδο έντασης των ακουστικών, σε ορισμένες τιμές του σήματος που παρέχεται σε αυτά. Τα ακουστικά με υψηλότερο επίπεδο ευαισθησίας θα λειτουργούν πιο δυνατά από εκείνα με τα οποία έχουν το ίδιο επίπεδο σύνθετης αντίστασης. Η ευαισθησία των ακουστικών καθορίζεται από την πίεση που παράγουν όταν εφαρμόζεται σε αυτά ηλεκτρικό σήμα ισχύος 1mW.
Η ηχητική πίεση μετριέται σε dB (ντεσιμπέλ). Το όριο ευαισθησίας για την ανθρώπινη ακοή είναι μηδέν ντεσιμπέλ. Ο ουδός πόνου είναι 140 dB. Από αυτή την άποψη, η ευαισθησία των ακουστικών πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 dB. Οι μαγνητικοί πυρήνες των ακουστικών αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής. Η μικρή διάμετρος του πυρήνα μπορεί να υποδηλώνει τη χαμηλή ισχύ του μαγνήτη. Σε περίπτωση που τα ακουστικά με μεγάλες μεμβράνες δεν είναι κατάλληλα για εσάς, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ακουστικά με πυρήνες νεοδυμίου, τα οποία έχουν υψηλό επίπεδο μαγνητικής ενέργειας.
Τα ακουστικά έχουν ονομαστική ισχύ εξόδου, η οποία κυμαίνεται από 1 έως 3500 mW. Αυτό δείχνει την ένταση στην οποία παίζουν ήχο τα ακουστικά. Το κύριο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι η ένταση δεν εξαρτάται μόνο από την ισχύ, αλλά και από την αντίσταση και την ευαισθησία.
Τύπος σύνδεσης
Οι μέθοδοι σύνδεσης ακουστικών είναι επίσης διαφορετικές. Ανά τύπο σύνδεσης, υπάρχουν ασύρματα και ενσύρματα ακουστικά. Τι είναι καλύτερο να επιλέξετε; Φυσικά, τα ασύρματα ακουστικά είναι μια αρκετά ελκυστική λύση που ταιριάζει σε άτομα που κινούνται ή χορεύουν ακούγοντας μουσική. Ωστόσο, υπάρχει η άποψη ότι η ποιότητα μετάδοσης ήχου τέτοιων ακουστικών είναι πολύ διαφορετική, προς το χειρότερο, από τα ενσύρματα ακουστικά της ίδιας κατηγορίας. Ωστόσο, αυτά τα ακουστικά δεν πρέπει να τυγχάνουν έκπτωσης. Οι σύγχρονες τεχνολογίες καθιστούν δυνατή την αποφυγή ισχυρών παραμορφώσεων κατά τη μετάδοση σήματος με ασύρματα ακουστικά.
Ο ασύρματος πομπός ακουστικών μπορεί να έχει από 1 έως 27 κανάλια. Ένας μεγαλύτερος αριθμός καναλιών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια απλούστερη επιλογή της συχνότητας λειτουργίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εάν παρουσιαστούν παρεμβολές σε ένα από τα κανάλια, μπορείτε να μεταβείτε στο επόμενο. Όσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα λειτουργίας του πομπού, τόσο καλύτερα το σήμα θα περάσει μέσα από τοίχους και άλλα εμπόδια. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά εκτός δωματίων ή εκτός σπιτιού, θα πρέπει να επιλέξετε ακουστικά με συχνότητα λειτουργίας πομπού τουλάχιστον 800 MHz.
Η εμβέλεια αυτών των ακουστικών ποικίλλει πολύ και μπορεί να φτάσει έως και τα 100 μ. Σε περίπτωση που χρειάζεστε ακουστικά που θα λειτουργούν εντός του δωματίου, μια εμβέλεια πολλών μέτρων είναι αρκετή για εσάς. Για να μετακινηθείτε στο διαμέρισμα, αρκεί η εμβέλεια να είναι 10-30 μ. Τα ακουστικά με εμβέλεια έως και 100 m είναι κατάλληλα για χρήση εκτός σπιτιού.
Εκτός από πηγές υπέρυθρων και ραδιοφωνικών σημάτων, υπάρχουν μοντέλα που χρησιμοποιούν τεχνολογία Bluetooth, ώστε να μπορούν να συνδεθούν με πολλές συσκευές που διαθέτουν ενσωματωμένο προσαρμογέα Bluetooth που υποστηρίζει το προφίλ A2TP.
Δεν είναι μυστικό ότι τα ασύρματα "αυτιά" είναι κάπως βαρύτερα από τους ενσύρματους "συντρόφους" τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για τη λειτουργία τους απαιτούνται μπαταρίες ή συσσωρευτές, οι οποίοι επίσης αποφορτίζονται αρκετά συχνά. Επομένως, για να μην αγοράσετε ξεχωριστά ακουστικά για συστήματα Hi-Fi και Hi-End, θα πρέπει να επιλέξετε αμέσως ενσύρματα ακουστικά.
Χωρίς εξαίρεση, όλα τα ασύρματα, καθώς και ορισμένα μοντέλα ενσύρματων ακουστικών, διαθέτουν έλεγχο έντασης. Αυτό γίνεται χρήσιμο εάν το άτομο βρίσκεται μακριά από την πηγή του σήματος.
Ακουστικός σχεδιασμός
Ανάλογα με την ακουστική σχεδίαση, υπάρχουν διάφοροι τύποι ακουστικών: κλειστά, ανοιχτά και ημι-ανοικτά. Τα ακουστικά με κλειστή πλάτη δεν επιτρέπουν τη διείσδυση εξωτερικών ήχων, κάτι που είναι καλό όταν ακούτε μουσική στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σε μια κλειστή συσκευή, η ζώνη κεφαλής, εάν υπάρχει, πιέζει το αυτί περισσότερο από άλλους τύπους ακουστικών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εάν τα κύπελλα δεν εφαρμόζουν καλά, η αναπαραγωγή ήχων χαμηλής συχνότητας θα επιδεινωθεί. Αν επιλέξετε ακουστικά με κροτάφους, βάλτε τα για 5-10 λεπτά. Θα νιώσετε αμέσως αν σας πιέζουν.
Τα ανοιχτά ακουστικά επιτρέπουν την είσοδο εξωτερικών ήχων. Σε σχέση με αυτά, ένα άτομο δεν διαχωρίζεται ακουστικά από τον έξω κόσμο, γεγονός που κάνει τον ήχο πιο φυσικό. Αλλά στα μέσα μαζικής μεταφοράς γίνεται προβληματικό να ακούτε μουσική χρησιμοποιώντας αυτά τα ακουστικά. Τα ημι-ανοικτά ακουστικά αφήνουν εξωτερικούς ήχους, αλλά παρέχουν αξιοπρεπή ηχομόνωση.
Ανεση
Υπάρχουν διάφοροι τύποι σχεδιασμού ακουστικών:
- συνδέω
- τιμολόγια
- επενδύσεις
- οθόνη
Τα ακουστικά που τοποθετούνται απευθείας στα αυτιά χωρίζονται σε δύο τύπους: in-ear και in-ear. Τα ακουστικά είναι μικρού μεγέθους, πολύ βολικά για χρήση με φορητές συσκευές. Περιλαμβάνεται με τους περισσότερους παίκτες. Το μειονέκτημα είναι ότι διατηρούνται αρκετά άσχημα στα αυτιά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν πολύ διαφορετικά σχήματα αυτιών. Επίσης, αυτά τα ακουστικά έχουν χαμηλή ηχομόνωση, αναπαράγουν κακώς ήχους χαμηλής συχνότητας.
Τα in-ear ακουστικά μένουν στο αυτί πολύ καλύτερα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μικρότερης διαμέτρου. Επίσης εισάγονται βαθύτερα στον ακουστικό πόρο. Συνήθως, αυτά τα ακουστικά διαθέτουν τα λεγόμενα μαξιλαράκια αυτιών σιλικόνης, τα οποία στερεώνουν καλά το ακουστικό στο αυτί και βοηθούν επίσης στη βελτίωση της ηχομόνωσης, η οποία βελτιώνει την ποιότητα της ακρόασης μουσικής.
Τα ακουστικά στο αυτί πιέζονται στα αυτιά με τη βοήθεια του ινιακού τόξου και έχουν επίσης πολύ μεγαλύτερη διάμετρο μεμβράνης, η οποία έχει ευεργετική επίδραση στην ποιότητα του ήχου. Μερικές φορές ο συνδετήρας είναι ένα κατακόρυφο τόξο, το οποίο συνδέει δύο φλιτζάνια από αυτά τα "αυτιά". Λόγω αυτού, το βάρος των ακουστικών κατανέμεται ομοιόμορφα στην επιφάνεια του κεφαλιού.
Αναγνωρίζονται τα καλύτερα ακουστικά οθόνης, τα οποία χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση του ήχου σε στούντιο ηχογράφησης. Όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ακουστικά οθόνης για οικιακή χρήση. Αυτή η ποικιλία έχει μεγάλο κεφαλόδεσμο, μαξιλάρια αυτιού που καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερο το αυτί, καθώς και μεγάλες μεμβράνες που αναπαράγουν ομοιόμορφα όλο το φάσμα συχνοτήτων.
Τα ακουστικά οθόνης διαφορετικών μοντέλων έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Ορισμένα έχουν καλώδιο που μοιάζει πολύ με καλώδιο ακουστικού ή με αποσπώμενο καλώδιο. Χρησιμοποιείται ένα στριμμένο καλώδιο για να μην κρέμεται το σύρμα κάτω από τα πόδια. Το αποσπώμενο καλώδιο επιτρέπει την αντικατάσταση σε περίπτωση ζημιάς. Αυτό ισχύει πολύ αν λάβετε υπόψη την τιμή των ακουστικών οθόνης. Είναι πολύ πιο εύκολο να αγοράσετε ένα νέο καλώδιο από το να πετάξετε ακουστικά υψηλής τεχνολογίας λόγω της παραμικρής ζημιάς.
Μεγάλη σημασία έχει και το βάρος των ακουστικών, γιατί φοριούνται συνεχώς στο κεφάλι. Τα ακουστικά ζυγίζουν από 5 έως 30 γραμμάρια, τα γενικά έξοδα από 40 έως 100 και οι οθόνες 150-300 γραμμάρια.
Εναλλαγή
Υπάρχουν δύο τύποι μετάδοσης σήματος ήχου - αναλογική και ψηφιακή. Ψηφιακή μετάδοση σημαίνει ότι το σήμα μεταδίδεται κωδικοποιημένο ως μονάδες και μηδενικά. Ένας παρόμοιος τύπος μετάδοσης χρησιμοποιείται στα ασύρματα ακουστικά, αλλά τα περισσότερα ακουστικά χρησιμοποιούν αναλογικό τύπο μετάδοσης. Υπονοεί ότι το μέγεθος του σήματος είναι ευθέως ανάλογο με την ισχύ του σήματος. Τα ψηφιακά ακουστικά παρέχουν υψηλότερης ποιότητας ήχο, χωρίς παρεμβολές, χωρίς εξασθένιση κίνησης, χωρίς θόρυβο, αλλά αυτός ο τύπος ακουστικών έχει υψηλή τιμή.
εξόδους
Τα ασύρματα ακουστικά έχουν μια μονάδα βάσης που στεγάζει τον πομπό, τα ηλεκτρονικά συστήματα επεξεργασίας σήματος και μια έξοδο γραμμής όπου το σήμα είναι διπλό. Αυτό επιτρέπει, χωρίς να απενεργοποιήσετε τα ακουστικά, να συνδέσετε έναν ενισχυτή με ηχεία σε αυτά.
Εισροές
Η μονάδα βάσης που είναι εγκατεστημένη στα ασύρματα ακουστικά διαθέτει επίσης ψηφιακή ομοαξονική είσοδο, η οποία εξαλείφει την παρουσία παρεμβολών και θορύβου. Με αυτό, μπορείτε να μεταδώσετε το ηχητικό σήμα τόσο σε στερεοφωνική όσο και σε λειτουργία πολλαπλών καναλιών. Είναι επίσης δυνατή η μετάδοση πολυκαναλικού ήχου μέσω αυτού χρησιμοποιώντας ένα απλό καλώδιο με υποδοχή RCA.
Εκτός από αυτήν την είσοδο, μπορεί να υπάρχει και μια ψηφιακή οπτική είσοδος. Σας επιτρέπει να μεταδώσετε ένα ψηφιακό σήμα σε διάφορες λειτουργίες. Η κύρια διαφορά από την ομοαξονική είσοδο είναι η χρήση φωτός για τη μετάδοση του σήματος, καθώς και η χρήση φωτεινού οδηγού αντί για ηλεκτρικό καλώδιο. Όλα αυτά σας επιτρέπουν να εξασφαλίσετε προστασία σήματος ακόμη και με ισχυρές ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές.
Συνδέσεις
Υπάρχουν διάφοροι τύποι υποδοχών για τη σύνδεση ακουστικών στη συσκευή. Είναι mini jack 3.5, mini jack 2.5, 5-pin, jack 6.3. Υπάρχουν δύο τύποι υποδοχών - 6,3 για συστήματα ήχου και 3,5 για συσκευές αναπαραγωγής.
Το μέγεθος του ακουστικού πρέπει να αντιστοιχεί στη διάμετρο της εισόδου του ηχοσυστήματος. Πολύ συχνά, σε ακουστικά με υποδοχή mini jack 3.5, ένα από τα εξαρτήματα είναι ένας προσαρμογέας για την υποδοχή 6.3. Με τη σειρά τους, τα ακουστικά με υποδοχή 6.3 παρέχονται με έναν προσαρμογέα για 3.5. Σχεδόν όλα τα ηλεκτροστατικά ακουστικά χρησιμοποιούν υποδοχή 5 ακίδων.
Υπάρχουν αρκετές τροποποιήσεις της υποδοχής mini jack. Αυτός είναι ένας ευθύς σύνδεσμος και έχει σχήμα L. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείται φορητός εξοπλισμός, είναι κατάλληλος ένας σύνδεσμος σε σχήμα L. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εφαρμόζει πιο σφιχτά στο σώμα και επίσης δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο τις διαστάσεις του. Τα ακουστικά με άμεσο σύνδεσμο είναι αρκετά κατάλληλα για σταθερό εξοπλισμό.
συμπέρασμα
Η ποικιλία των ειδών των ακουστικών καθιστά την επιλογή τους αρκετά δύσκολη. Όταν επιλέγετε ακουστικά, πρέπει να αποφασίσετε για ποιο σκοπό, καθώς και υπό ποιες συνθήκες πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι που υποδεικνύονται σε αυτό το άρθρο. Μια ποικιλία ακουστικών επιτρέπει σε κάθε άτομο να επιλέξει τα "αυτιά" που του ταιριάζουν. Αυτό το άρθρο είχε σκοπό να βοηθήσει τον μέσο χρήστη όσον αφορά την επιλογή ακουστικών. Ελπίζουμε πραγματικά ότι οι πληροφορίες που παρέχουμε ήταν χρήσιμες για εσάς και μπορέσατε να επιλέξετε ακουστικά που ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες σας.

Πώς να επιλέξετε ακουστικά
Πώς να επιλέξετε ακουστικά
Πώς να επιλέξετε ακουστικά
Πώς να επιλέξετε ακουστικά Πώς να επιλέξετε ακουστικά Πώς να επιλέξετε ακουστικάHome | Articles

June 24, 2024 13:39:56 +0300 GMT
0.009 sec.

Free Web Hosting