Ó, fagy-fagy: a modern hűtőszekrények alapelvei

Valamikor őseink sok időt töltöttek télen jégvágással. Ezt a nehéz és rendkívül veszélyes foglalkozást csak azért kellett elvégezniük, hogy tavasszal és nyáron biztosítsák a húskészítmények biztonságát, mivel a télire tárolt jégből gleccsereket készítettek - a modern hűtők és hűtőkamrák analógjai. Egyébként hogyan működik egy hűtőszekrény általában, és milyen elv alapján működik? Gondoltál már rá? Ha nem, akkor hiába - elvégre anélkül, hogy ismernénk a modern fagyasztókészülékek működésének alapelveit is, szinte lehetetlen a hűtőgép helyes és tájékozott megválasztása annak megvásárlásakor, és sokkal nehezebb kideríteni a működése során felmerülő működési zavarok tünetei. Ezért - olvassa el és oktassa ki magát!
Először nézzük meg, milyen fő részekből áll. A legfontosabb része egy motor-kompresszor, egyfajta szivattyú, amely egy speciális hűtőközeget (leggyakrabban freont) keringtet. Kondenzátor van elrejtve a hátsó falon - azon a helyen, ahol a hűtőközeg lehűl, kondenzálódik és folyadékká alakul. A következő fontos elem az elpárologtató, ahol a kondenzátorból származó folyadék elpárolog, és így hideg keletkezik.
Tehát hogyan működnek ezek a részek egymással? A kompresszor kivonja a hűtőközeg gőzeit az elpárologtatóból, majd a kondenzátorba pumpálja őket, ahol a hűtőközeg folyékony állapotba kerül. Ezután ez a folyadék egy szűrőn és egy kapilláris csövön keresztül jut be a párologtatóba. Ebben forr a hűtőközeg, hőt vesz az elpárologtató felületéről, és lehűti a hűtőszekrény belsejét és mindent, ami benne van. Az elpárologtatóban a folyékony hűtőközeget újra gőzzé alakítják, és az egész folyamat megismétlődik. Ez addig történik, amíg a hőmérséklet a kívánt szintre nem csökken, ezután a motor kikapcsol.
A hűtőszekrény működésének ez az egyszerű folyamata megszakadhat a nem rendeltetésszerű használat esetén, és meghibásodásához vezethet. Ennek elkerülése érdekében vegye figyelembe a hűtőszekrény legproblémásabb kérdéseit.
Hogyan tisztítsuk meg a hűtőszekrényt?
A hűtőszekrény az a hely, ahol ételeinket tárolják, és természetesen teljesen tisztán kell tartanunk. Javasoljuk, hogy a hűtőszekrényt évente legalább egyszer mossa, a következő eljárás betartásával:
1. Készítsen meleg víz és szódabikarbóna oldatot a mosáshoz (2 evőkanál szódabikarbónát 1 liter vízhez).
2. Válassza le az egységet az áramforrásról. Vegye ki az összes ételt és tárolja hűvös helyen.
3. A hűtőszekrényt teljesen kiolvasztja.
4. Mossa le elkészített szódaoldattal, majd öblítse le tiszta, meleg vízzel, és törölje száraz, tiszta ruhával.
5. A tartályokat és a polcokat külön öblítse le, ugyanúgy, mint a belső teret.

Ó, fagy-fagy: a modern hűtőszekrények alapelvei
Ó, fagy-fagy: a modern hűtőszekrények alapelvei
Ó, fagy-fagy: a modern hűtőszekrények alapelvei
Ó, fagy-fagy: a modern hűtőszekrények alapelvei Ó, fagy-fagy: a modern hűtőszekrények alapelvei Ó, fagy-fagy: a modern hűtőszekrények alapelveiHome | Articles

December 5, 2022 03:37:09 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting