Çfarë është banda C dhe Ku në TV satelitor?

Për televizionin satelitor, përdoren dy banda kryesore: banda C (3.5 - 4.2 GHz) dhe banda Ku (10.7 - 12.75 GHz). Satelitët Evropian transmetojnë kryesisht në bandën Ku. Satelitët rusë dhe aziatikë zakonisht transmetojnë në të dy brezat e frekuencës. Banda Ku është e ndarë në mënyrë konvencionale në tre nën-grupe. Brezi i parë (10.7 - 11.8 GHz) quhet brezi FSS. Brezi i dytë (11.8-12.5GHz) quhet brezi DBS. Brezi i tretë (12.5-12.75 GHz) është emëruar pas satelitëve Francezë të Telekomit që transmetojnë këto frekuenca. Në përputhje me rrethanat, konvertuesit Ku janë tre llojesh: një bandë e vetme me një brez frekuence prej 10,7 - 11,8 GHz, brez i dyfishtë - 10,7 - 12,5 GHz. dhe brez tri (ose Bandë e plotë, Bandë e gjerë, Triple) me një brez frekuence prej 10,7 - 12,75 GHz.

Çfarë është banda C dhe Ku në TV satelitor?
Çfarë është banda C dhe Ku në TV satelitor?
Çfarë është banda C dhe Ku në TV satelitor?
Çfarë është banda C dhe Ku në TV satelitor? Çfarë është banda C dhe Ku në TV satelitor? Çfarë është banda C dhe Ku në TV satelitor?Home | Articles

November 28, 2022 17:44:57 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting